Philippines Dakwah

10100/10000.00

101 % Dana Terkumpul

RM 10,100.00
Telah Disumbang
RM 10,000.00
Sasaran Dana
33
Penyumbang

RAYUAN INFAQ IDT MEDIA PHILIPPINES

Interactive Dakwah & Tarbiyah (IDT) merupakan sebuah pertubuhan yang mengfokuskan ke arah melatih pendakwah supaya mereka boleh menyampaikan Islam kepada orang bukan Islam.

IDT juga memberi fokus kepada membimbing, melatih dan mendidik mualaf sebelum mereka mengenal Islam sehingga menjadi seorang pendakwah dan proses ini mengambil masa beberapa tahun.

IDT juga mempunyai cawangan di Philippines ?? yang menggerakkan usaha dakwah kepada non Muslim di sana. Bagi melengkapkan fasiliti dakwah di Philipine, IDT memerlukan suntikan dana sebanyak Rm10, 000 bagi melengkapkan sebuah studio dakwah untuk sesi pembelajaran dan Pengajaran secara online kepada mualaf yang dibimbing di bawah team IDT Philippines ?? yang diketuai oleh Bro Fahad Abdullah.

Oleh itu, IDT membuka peluang saham akhirat bersama kami bagi membantu dari segi kewangan untuk usaha dakwah ini agar mampu diuruskan secara menyeluruh dengan sumbangan dana dari anda semua.

Allah azza wa jalla berfirman,

مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha Mengetahui.” (Surah Al Baqarah: 261)”.

Semoga infaq yang kita hulurkan menjadi sebahagian saham akhirat bersama di atas segala usaha dakwah IDT yang telah dilaksanakan dan seterusnya menjadi amal soleh yang berkekalan hingga ke Syurga yang kekal abadi.

Sebarang sumbangan boleh terus disalurkan melalui :

Nama akaun : PERTUBUHAN DAKWAH INTERAKTIF DAN TARBIYAH
No akaun MAYBANK : 5622 0965 6941
Rujukan : IDT PHILIPINES

ATAU

Sumbangan melalui link berikut :
https://dakwah.my/donate/campaign/philippine-dakwah

Sila sebarkan semoga lebih ramai mampu menyumbang agar usaha dakwah IDT terus berjalan dan bersama mencari keredhaan Allah azza wa jalla.

#InfaqIDTMediaPhilipines
#AndaSumbangKamiSampaikan

Donation Closed

Reason: Donation for this campaign has been ended. Thanks you for your support!